duminică, 20 martie 2011

Despre Animeul Naruto:)


Naruto (NARUTO - ナルト -? romanizat NARUTO în Japonia) este o serie manga japoneză scrisă şi ilustrată de Masashi Kishimoto, având şi o adaptare anime. Personajul principal, Naruto Uzumaki, este un ninja adolescent, imprevizibil şi hiperactiv, care este într-o constantă căutare de cunoaştere, visând să devină Hokage, un ninja recunoscut ca cel mai puternic dintre toţi şi liderul satului.[1][2]
Seria manga a fost prima dată publicată de Shueisha în cel de-al 43 număr al revistei Japan's Shonen Jump. Volumul 36, al seriei manga, a fost vândut în 71 de milioane de copii în Japonia. Viz Media a publicat o versiune tradusă în revista American Shonen Jump. Naruto a devenit cel mai bine vândut manga a celor de la Viz. Până acum, primele 14 volume sunt valabile. În ordine pentru a fi în acelaşi pas cu anime-ul, Viz a lansat volumele 16-27 în perioada septembrie-decembrie 2007.
Prima serie animată din cele două serii anunţate, produs de Studio Pierrot şi Aniplex, a avut premiera în Japonia pe TV Tokyo Network şi pe postul satelit Animax pe data de 3 octombrie 2002, şi se află şi la această oră în cadrul programului TV. Naruto a debutat în Statele Unite în cadrul programului Toonami al Cartoon Network, la data de 10 septembrie 2005, iar în Canada pe YTV'sBionix pe data de 16 septembrie 2005. Naruto a început să fie vizionat în Regatul Unit pe programul Jetix pe data de 22 iulie 2006. A început deasemenea să fie difuzat pe Toasted TV pe data de 12 ianuarie 2007, în Australia, deşi putea fi vizionat pe Cartoon Network în 2006. Prima serie a durat 9 sezoane, pe când Naruto: Shippūden şi-a început primul sezon pe data de 15 februarie2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu