duminică, 20 martie 2011

Despre ce se intampla in Animeul Naruto o mica povestire


Cu doisprezece ani în urmă, Demonul Vulpe Cu Nouă Cozi atacă satul ninja Konohagakure (cunoscut drept Konoha sau Satul Ascuns între Frunze). Destul de puternic pentru a provoca tsunami şi să nivela munţii cu o rotire a cozii sale, instaurează haosul şi măcelăreşte mulţi oameni, până când liderul satului Konoha – al Patrulea Hokage – îşi sacrifică propria viaţă pentru a sigila vulpea în corpul nou-născutului Naruto. Al Patrulea Hokage, care a fost sărbătorit ca erou pentru sigilarea demonului, dorea ca Naruto să aibă parte de acelaşi respect din partea lor fiind "recipientul" în care demonului Vulpe este sigilat.
Cu toate acestea, satul Konoha îl evită, privindu-l pe Naruto ca pe însuşi demonul şi tratându-l necorespunzător de-a lungul copilăriei sale. Al Treilea Hokage decretează ca nimeni să nu dezvăluie nimănui despre atacul Vulpii, nici măcar propriilor copii. Totuşi, acest lucru nu i-a oprit să îl trateze ca pe un proscris, Naruto crescând orfan, fără prieteni şi fără a fi recunoscut. Nu putea forţa oamenii să se împrietenească cu el, atrăgând atenţia asupra sa în modul lui propriu: farse şi pozne.
Acest lucru se schimba după ce Naruto devine absolvent al Academiei Ninja, folosind Tehnica Clonei Umbrei, o tehnică dintr-un pergament interzis, pe care l-a furat, fiind pacălit de renegatul Mizuki, crezând ca invătând Tehnica Clonei Umbrei - aceasta tehnica creeaza corpuri reale si este superioară tehnicii de transformare din cauza careia a picat de 3 ori examenul de absolvire - va putea absolvi. Cu această tehnică reuseşte sa îl înfranga pe Mizuki şi să îşi salveze profesorul, Iruka Umino, care îi oferă drept premiu bandana care îi protejea fruntea , însemnând că a absolvit academia. Acea întâlnire îi dezvăluie lui Naruto că este purtătorul demonului Vulpe şi că, pe lângă Al Treilea Hokage, mai există cineva căruia îi păsa de el şi îi accepta prezenţa. Absolvirea de la academie îi deschide calea spre evenimentele şi oamenii care îi vor schimba şi defini lumea, inclusiv calea de a fi un ninja, pentru restul vieţii sale.[3]
Acţiunea urmăreşte dezvoltarea lui Naruto şi a prietenilor săi ca luptători ninja, accentuând interacţiunile dintre ei şi influenţa evenimentelor asupra personalităţii lor. Naruto găseşte doi prieteni si camarazi în Sasuke Uchiha şi Sakura Haruno, doi tineri ninja care au fost grupaţi cu el pentru a forma o echipă condusă de experimentatul profesor Kakashi Hatake.[4] De asemenea Naruto câştigă încrederea tuturor personajelor întâlnite de-a lungul seriilor. Aceştia învaţă noi abilităţi, ajung să se cunoască reciproc şi sa cunoasca alte sate, pornind într-o călătorie ce are ca scop visul lui Naruto de a deveni Hokage al satului Konoha.
De-a lungul seriei, se pune accent pe dezvoltarea personajelor, cu puţine lucruri întâmplătoare. Mai întâi, accentul se pune pe Naruto, Sasuke şi Sakurei, membrii Echipa 7. Totuşi, şi alte personaje sunt prezentate în aceeaşi ipostază, cum ar fi Kakashi, TsunadeJiraiya, la fel şi membrii celorlalte echipe şi sate. Câteva personaje negative sunt prezentate de asemenea, primul fiind Zabuza Momochi, din satul Kiri şi partenerul său, Haku. Mai târziu, în timpul Examenelor Chunin, Orochimaru şi Kabuto Yakushi, mâna sa dreapta, sunt prezentaţi. In timpul aceleiaşi perioade sunt prezentaţi şi trei ninja cunoscuţi ca "Sand Siblings" (Fraţi Nisipului). Aceşti fraţi sunt din Sunagakure şi îi includ pe Temari, Kankuro, şiGaara. Mai târziu, o organizaţie misterioasă numită Akatsuki începe să îl urmărească pe Naruto pentru Vulpea cu Nouă Cozi sigilată în interiorul lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu